Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szerzői jogok képes leírás - Online Mozi - Moziflmek.tlap.hu
részletek »

Szerzői jogok - Online Mozi - Moziflmek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: onlinemozi.tlap.hu » Szerzői jogok
Keresés
Találatok száma - 7 db
Artisjus

Artisjus

Az Artisjus küldetése a zeneszerzők, szövegírók, zeneműkiadók és írók egyesületeként, hogy szerzői jogaikat hatékonyan és átláthatóan kezelje, érdekeiket érvényesítse és információkkal lássa el őket, ezzel elősegítve műveik jogszerű felhasználását. Az Artisjus elkötelezett a szerzői jog legmagasabb szintű szakmai művelése iránt, annak szerzőközpontú és fenntartható modelljei mentén.

ASVA

ASVA

Az oldal, régi nevén (torrent razzia blog) egészen pontosan 2007. november 8-án, este 6-7 óra körül alakult meg. Ekkor kaptuk meg az első információt arról, hogy szerverlefoglalások történtek, és hogy komoly oldalak is buktak. Azért, hogy az embereket minél jobban, és gyorsabban tudjuk tájékoztatni, és hogy a sok téves információt megcáfoljuk, elhatároztunk, hogy elindítjuk a weboldalt...

EJI

EJI

Az Artistaművészek Szakszervezete, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete és a Színházi Dolgozók Szakszervezete, mint a Művészeti Szakszervezetek Szövetségének (a továbbiakban ˝Szövetség˝) az előadóművészek egyéni és kollektív jogainak érvényesítése szempontjából érintett tagszervezetei (a továbbiakban: ˝a Szövetség érintett tagszervezetei˝), az előadóművész tagjaik előadásaihoz kapcsolódó és a felhasználás jellege, illetve körülményei miatt egyedileg nem gyakorolható jogok érvényesítésére (a továbbiakban: ˝közös jogkezelés˝) a Szövetséget hatalmazták fel.

Filmjus

Filmjus

Filmszerzők és Előállítók Szerzői Jogvédő Egyesülete. Filmalkotásnak minősül a rögzítés módjára tekintet nélkül bármilyen mozgóképalkotás, így különösen: a játékfilm, a televíziós játék, a dokumentumfilm, az ismeretterjesztő film, az animációs film (beleértve a számítógépest is), a videoklip is.

Hungart

Hungart

A hungart Vizuális Művészek Közös Jogkezelő Társasága Egyesület a képző-, ipar- és fotó művészek szerzői jogainak kollektív kezelésére 1997-ben létrejött szervezet. Tevékenységének alapjait a szerzői jogról szóló törvény rendelkezései, illetve a kultúráért felelős miniszter nyilvántartásba vétele biztosítja.A hungart a vizuális művészek érdekében és javára ellátja a szerzői jogi törvény értelmében kötelezően közös jogkezelést, valamint a jogosultak akaratából történő, önkéntes közös jogkezelést.

Mahasz

Mahasz

A művek, műsorok egyidejű és nagy tömegű közvetítése miatt egyedileg nem gyakorolható szerzői és szomszédos jogok érvényesítésére született meg évtizedekkel ezelőtt a közös jogkezelés intézménye, melynek keretében a jogosultak által erre létrehozott szervezetek gondoskodnak a műsorok közvetítésének engedélyezéséről és a jogok érvényesítéséről.

ProArt

ProArt

A ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért egyesületet a szerzőket, előadóművészeket, hangfelvétel-előállítókat, filmelőállítókat, vizuális művészeket képviselő közös jogkezelő illetve érdekképviseleti szervezetek szövetségeként alapította az Artisjus - Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület, az EJI - Előadóművészi Jogvédő Iroda, a FilmJus - Filmszerzők és Előállítók Szerzői Jogvédő Egyesülete, a Hungart - Vizuális Művészek Közös Jogkezelő Társasága Egyesület és a MAHASZ - Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége. A Szövetség létrehozatalát a szerzői jogi jogsértések számának drámai növekedése tette szükségessé, a közös jogkezelő szervezetek által képviselt jogosultak érdekeinek hatékony védelméért. A Szövetség céljai: az érintett jogosultak művei, teljesítményei jogsértő felhasználása elleni fellépés, valamint e fellépések összehangolása; valamennyi érintett jogosult érdekeinek figyelembevételével a szerzői művek, szomszédos jogi teljesítmények felhasználása jogszerűségének elősegítése; a szerzői jogi jogtudatosság fokozása különösen oktatás, ismeretterjesztés, és a szerzői jog pozitív szerepét bemutató reklámok és egyéb nyilvános közlések útján; olyan közös akciók, intézkedések előkészítése, végrehajtása, amelyek valamennyi érintett jogosult érdekeinek figyelembevételével elősegítik a szerzői jog által védett művészeti alkotások, teljesítmények elismerését és megismerését.

Tuti menü